Ustrzyki Dolne
czwartek, 12 października 2023

Dzika Gastronomia - Polana zaprasza na bezpłatne warsztaty

Dzika Gastronomia - Polana zaprasza na bezpłatne warsztaty<br/>fot. organizator
fot. organizator

Jak w kuchni można wykorzystać rośliny rosnące na naszych polach i łąkach? Jaki ich używać, kiedy zbierać i jak przechowywać? Tego wszystkiego dowiecie się podczas warsztatów, które w najbliższy piątek w Polanie poprowadzi biolog Adam Szary.

 

 

W najbliższy piątek o godzinie 16:30 w świetlicy wiejskiej w Polanie odbędzie się kolejne spotkanie warsztatowe – „Dzika gastronomia - rośliny z naszych łąk i pół w domowej kuchni”.

Tym razem uczestników warsztatów czeka prawdziwa uczta dla zmysłów. Poznają świat ziół przydatnych w domowej kuchni, czyli to, co rośnie na bieszczadzkich łąkach i polach, i jak można je wykorzystać przygotowując pyszne potrawy.

Przewodnikiem w tej aromatycznej podróży będzie Adam Szary - biolog i pracownik Bieszczadzkiego Parku Narodowego, który podzieli się z uczestnikami warsztatów swoją wiedzą i pasją do przyrody.

Zapisy i szczegółowe informacje: czarna.gok@wp.pl oraz tel. 603 044 713.

 

autor: paba